تحصیل در ترکیه | راهنمای جامع ورود به دانشگاه های ترکیه

تحصیل در ترکیه – کشوری که به دروازه‌ی دو قاره مشهور است – به دلیل وجود فرصت‌های بورس تحصیلی جذاب، کیفیت بالای آموزش آکادمیک، هزینه‌های ورودی و شهریه مقرون به صرفه، محل اقامت و خوابگاه‌های مدرن و … انتخابی ایده‌آل برای دانشجویان ایرانی است. هدف این مقاله بررسی مسیر، مزایا و چالش‌های تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه است.

تحصیل در ترکیه

راهنمای مطالعه :

چرا تحصیل در ترکیه؟

کیفیت آموزشی بالای دانشگاه‌های ترکیه

دانشگاه های ترکیه طیف وسیعی از دوره‌های را ارائه می دهند. همچنین توانسته‌اند با استانداردهای بالای علمی خود در دنیا شناخته شوند. بسیاری از دانشگاه‌ها در سطح جهانی شناخته شده و معتبر هستند.

تطبیق‌پذیری فرهنگی

تحصیل در ترکیه به دلیل شباهت‌های فرهنگی زیادی که با ایران دارد، برای دانشجویان ایرانی ایده‌آل است. برای مثال فشار روانی ناشی از برقراری ارتباط و ورود به جامعه در فضای دانشگاه‌ های ترکیه، وجود نخواهد داشت. 

شهریه مقرون به صرفه

در مقایسه با بسیاری از کشورهای غربی، تحصیل در ترکیه شهریه مقرون به صرفه‌ای دارد. همچنین شما، هزینه‌های کمتری برای زندگی نیاز خواهید داشت. علاوه‌ بر اینها، بورسیه‌ها و کمک‌های مالی نیز برای دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه، قابل دریافت است.

موقعیت جغرافیایی

قرارگیری در مرز اروپا و آسیا، ترکیه را در موقعیت منحصر‌به‌فردی قرار داده‌‌است. این کشور توانسته به مرکزی برای تجارت و دیپلماسی در دنیا تبدیل شود. بنابراین تحصیل در ترکیه می‌تواند فرصت‌های زیادی برای رشد زندگی حرفه‌ای شما در دیگر کشورها به‌همراه داشته باشد.

تشابهات زبان فارسی و ترکی استانبولی

زبان فارسی و زبان ترکی استانبولی دارای شباهت‌هایی هستند که می‌تواند یادگیری زبان ترکی و تحصیل در ترکیه را برای فارسی زبانان راحت‌تر کند. در طول تاریخ‌ و تبادلات فرهنگی، زبان فارسی و ترکی استانبولی تاثیرات زیادی از یکدیگر گرفته‌اند. این موضوع باعث می‌شود که در دو زبان برخی واژه‌ها و عبارات مشترک وجود داشته باشد. همچنین ساختار جملات در دو زبان به نسبت مشابه است، که باعث می‌شود که فارسی‌زبانان به راحتی بتوانند ترتیب جملات را در ترکی استانبولی بفهمند.

راهنمای ورود به دانشگاه های ترکیه

مرحله 1:انتخاب دوره‌ی مناسب در دانشگاه‌های ترکیه

قبل از فرآیند درخواست تحصیل در ترکیه، باید دوره و دانشگاهی را پیدا کنید که با اهداف تحصیلیتان مطابقت دارد. ترکیه دارای طیف گسترده ای از دانشگاه‌ها با دوره‌های متنوع است، مطمئناً علایق خود را بین آنها پیدا خواهید کرد.

در اینجا به چند فاکتور کلیدی که باید در انتخاب خود مدنظر داشته‌ باشید، اشاره کرده‌ایم :

رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنید و تحقیق کنید که کدامیک از دانشگاه‌ های ترکیه برنامه‎‌‌های مرتبط را ارائه می‌دهد.

تعیین کنید که می خواهید به زبان انگلیسی تحصیل کنید یا ترکی. بسیاری از دانشگاه‌ های ترکیه دوره‌هایی به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.

شهرهای ترکیه از نظر فرهنگ، آب و هوا و سبک زندگی متفاوت هستند. عواملی مانند فرهنگ شهر و وسایط حمل و نقل را در نظر بگیرید.

مرحله 2: مدارک اخذ پذیرش برای تحصیل در ترکیه

هرکدام از دانشگاه های ترکیه ممکن است شرایط پذیرش خاصی داشته باشد، بنابراین بسیار مهم است که پیش نیازهای برنامه انتخابی خود را به طور کامل بررسی کنید.

اسناد متداول مورد نیاز، عبارتند از:

ریز نمرات دبیرستان یا لیسانس و همچنین مدارک و گواهینامه‌های مربوطه را آماده کنید.

مشخصات فردی، سوابق تحصیلی، دستاوردهای علمی و کلاس‌های آموزشی‌ای که شرکت کرده‌اید میتوانند اجزای تشکیل دهنده رزومه تحصیلی شما باشند.

یک SOP قانع کننده بسازید که اهداف تحصیلی شما، دلایل انتخاب دانشگاه های ترکیه و اینکه چگونه برنامه انتخابی شما با آرزوهای شغلی شما مطابقت دارد را بیان کند.

توصیه‌ نامه‌های قوی از معلمان، استادان یا مربیانی که می توانند توانایی‌ها و شخصیت علمی شما را تأیید کنند، دریافت کنید.

بسته به زبان آموزشی برنامه خود، ممکن است لازم باشد مدرکی مبنی بر مهارت در زبان انگلیسی (معمولاً از طریق نمره آیلتس یا تافل) یا ترکی (معمولاً گواهی TÖMER یا YOS) ارائه دهید.

مرحله 3: آزمون‌های لازم برای تحصیل در ترکیه

باید بدانید که متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌ های ترکیه ملزم به گذراندن آزمون‌هایی نظیر TOMER-  SAT – YOS می‌باشند.

ممکن است برای متقاضیان و دانشجویان ایرانی آماده شدن برای این آزمون‌ها چالش برانگیز باشد. به همین دلیل است که مراکز آموزشی و کالج هایی در ترکیه دوره‌های آموزشی‌‌، برای آمادگی شرکت در این آزمون‌ها ارائه می‌دهند.

از میان موسسات برتری که در آماده سازی متقاضیان شرکت در آزمون‌ها و تضمین پذیرش در بهترین دانشگاه های ترکیه مشهوراند، میتوان به کالج متروپل اشاره کرد.

مرحله 4: درخواست ویزا

هنگامی که نامه پذیرش خود را از دانشگاه مورد نظر ترکیه دریافت کردید، نوبت به درخواست ویزای دانشجویی می رسد.

– با نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه برای استعلام شرایط ویزا و زمان رسیدگی تماس بگیرید.

– مدارک لازم را که معمولاً شامل نامه پذیرش، مدرک تمکن مالی، پاسپورت معتبر و عکس هایی در اندازه پاسپورت است، تهیه کنید.

– فرم درخواست ویزای دانشجویی را پر کرده و هزینه ویزا را بپردازید.

– پس از تایید ویزای شما، می توانید برای سفر به ترکیه برنامه ریزی کنید.

خدمات ما

امیدواریم با خواندن این مقاله مسیر روشن‌تری برای تحصیل در ترکیه پیش روی خود ببینید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین و متخصصان اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی در موسسه تعالی اندیش راه دانش جلسه‌ی مشاوره رایگان داشته‌باشید.

نگار دهقان
نگار دهقان

کارشناس دیجیتال مارکتینگ موسسه تعالی اندیش راه دانش